пшениці, ячменю, сої та інших злакових культур
ріпаку
1,2 тонни деревини
450 куб. м. газу
420 літрів дизельного палива
400 літрів мазуту
Діаметр | 6, 8 мм |
Довжина пелет | ±50 мм |
Зольність у сухому стані | <7% |
Масова частка вологи | <10% |
Насипна щільність, не менше | 585 кг/м3 |
Теплота спалювання | 15-19 МДж/кг |
Найвища теплота згоряння | 4600 ккал/кг |
Масова частка летючих речовин, щонайменше | 70% |
Вміст сірки | 0,02-0,05% |
насипом
у біг-бегах (великі мішки вагою від 500 до 1200 кг)
в упаковці невеликих розмірів (від 3 до 35 кг, стандартна тара – 15 кг)
Головна перевага паливних пелет із соломи – це їх низька вологість (W), лише 8-10%, тоді як у дров – більш класичного виду палива – вологість становить від 30%. Завдяки цьому на випарювання вологи витрачається менше тепла при горінні, що своєю чергою впливає на теплотворну здатність: у солом’яних пелет вона становить в середньому 17 МДж/кг, а у дров (W 30%) – 12 МДж/кг (чим більший показник, тим більше тепла отримаємо від горіння палива). Так, наприклад, 1 тонни паливних пелет достатньо для отримання 4 000 кВт/год теплової енергії, а згоряння 1 тонни дров (W 30%) дасть приблизно 3 400 кВт/год.
Агропелети, у тому числі пелети із соломи, одні з найбільш відновлюваних екологочистих паливних матеріалів планети. Через набагато коротшу фазу росту солома є набагато безпечнішою та стабільнішою сировиною, ніж деревина. Пелети із соломи при горінні виділяють в атмосферу СО2 в 15 разів менше, ніж при горінні природного газу, оскільки при визріванні агрокультура вбирає стільки ж вуглекислого газу, скільки здатна виділити при спалюванні.
Рекомендації по зберіганню пелет
Щоб зберегти пелети в хорошому стані, в місці їх зберігання необхідно забезпечити такі умови:
• Сухість і достатня вентиляція приміщення;
• Високий рівень пожежної безпеки;
• Захист від попадання прямих променів сонця;
• Підставка (краще використовувати піддони або дерев’яні дошки).